LÄS HÖGT

Går det att tävla i högläsning? inleder programledaren Lars Burstedt. Ett skrik av: JAAA! hörs från publikens ungdomar och lärare.
Dagens tävlande är Balderskolan, Tiundaskolan, Livets Ords Kristna skola och Katarinaskolan.

Efter att Lars presenterat reglerna och juryn är de tävlande mer än spända. Först upp på scen är Balderskolan som inviger tävlingen med en flertonig hejaramsa, vilket gör övriga skolor mycket avundsjuka. Efter dem följer två deltagare från Tiundaskolan som utmärker sig; Erik Terner bringar fnitter till publiken genom att anpassa sin röst efter de olika karaktärerna när han läser ur ”Nalle Puh och heffaklumparna”, samt Magdalena Cederblad som läser nästan utantill ur ”Narnia, Häxan och Lejonet”. Efter dem följer Livets Ords Kristna skola och Katarinaskolan.

När det är dags för paus blir deltagarna tackade och det är då dags för ca 15 minuters lidande innan de får veta vilka som vunnit.
Likt Charlies Änglar kommer juryn in i ett mörkt rum och de lyses upp av ljuset som silar in från utsidan. Kristina Axén beträder scenen och berättar: Vinnarna av Läs Högt år 2007 är…
Katarinaskolan!

De får en kort smak av vinsten genom att de får hålla i priset ca 10 sekunder innan Mats Wahl, grundaren av tävlingen, tar tillbaka statyn för att sätta på en liten guldplatta med det vinnande lagets skolnamn på. Men Katarinaskolans Gustav Sollenberg, Josephine Knutsson och Ebba Gårdmark är lika glada ändå.

Av: Amanda Notrica