LÄS HÖGT


"Vinnaren är….Tiundaskolan"

När Marie, våran svensklärare, nämnde att det var dags för lästävlingen på Grand så tänkte jag först inte vara med. Vi hade precis läst upp för henne på svensklektionen och det var läskigt nog. Men jag ändrade mig, läste upp och kom med i laget.

Förutom jag så blev Elsa, Filip, Anna och Lukas uttagna till laget. Vi blev tränade av Jonatan, Ellen och Cecilia, som även var förra årets vinnare. Dagen därpå tränade vi större delen av dagen. Vi träffades i konferensrummet och turades om att läsa upp för Ellen, Cecilia och Jonatan som hjälpte oss att bli bättre genom att säga hur vi skulle stå, läsa, presentera oss osv. Det var riktigt kul och dem var väldigt duktiga så vi gjorde stora framsteg. Vi fick också provläsa inför två klasser så att vi fick känna på hur det var att läsa inför fler än tre personer.

På Världsbokdagen var det dags för lästävlingen. Vi träffades en halvtimme innan på Grand och fick provläsa en mening i micken och träffa Lars som anordnade allt. När alla var insläppta så var lokalen nästan överfull. Lars presenterade skolorna och det lottades om vilken skola som skulle börja.

När det var våran tur så gick jag. Elsa och Filip fram. Det var supernervöst i början när man satt och väntade på sin tur men när man väl stod där framme så kändes det ganska bra. När alla hade läst upp så var det en liten paus medan juryn skulle överlägga om vilka som vann. När dem avslöjade vinnarna så blev vår skola väldigt glad eftersom vi hade vunnit. Vi fick några böcker, vandringspriset och ett presentkort på Läslusen.

Nästa år hoppas jag att vi vinner igen, då är det min, Elsa och Filips tur att träna upp det nya laget.

Karin Wernhoff Zaluha , Tiundaskolan 8A 2012